2012. június 29., péntek

Az érzelmek vasútján..

Biztos tudják milyen érzés hullámvasúton ülni vagy legalábbis el tudjátok képzelni. Akkor most képzeljetek el egy nagyon hosszú hullámvasút pályát, és hogy ti egy kocsiba ülve ott vagytok, de úgy hogy a szemetek be van kötve és nem tudjátok, mi jön a következő kanyarba lehet, hogy lefele mész, de az is lehetséges, hogy felfele, sohasem tudod majd, hogy mikor milyen rész jön. Kicsit félelmetes igaz? 
Most változzon  egy kicsit az elképzelt út,  legyen a felfele vezető út a boldogság, a lefele vezető pedig a szomorúság.  Kicsit érdekes nem tudod, hogy épp boldog leszel, vagy esetleg sírni fogsz. 
Most pedig a kanyarokból képzeljetek el elágazásokat itt neked kell eldöntened, hogy jobbra vagy balra mész-e de nem tudod, hogy melyik út vezet felfelé illetve lefelé… Gondolom rá ismertek a minden napi életre. Itt is döntéseket kell hoznod és nem tudod, hogy éppen jó vagy rossz döntést hozol. Tudom néha nincs sok idő arra, hogy meghozzunk egy egy döntést, de fontos hogy gondolj bele mind két lehetőségbe és gondolj a jövődre is, hiszen egy hirtelen meghozott rossz döntés kihat az egész életedre. Biztos voltál már te is olyan helyzetben hogy választanod kellet és nem éppen a jót választottad, de ebből tanulunk. Én is tanultam már sok hibából (:    és bízom benne hogy nem követem el még egyszer. Amit ebből az írásból kiakartam hozni az pedig az hogy nem számít milyen döntést hozol az a lényeg hogy tanulj belőle és figyelj oda a következőnél nehogy megint beleess abba a hibába mint azelőtt… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése